Speciaal eerbetoon aan een bijzondere clubman

By | 15 maart 2018

Vandaag 4 jaar geleden

Bij de heropening van het grondig gerenoveerde 4 tegen 4-veld op het complex van AGOVV trapt Edward Sturing een balletje met enkele Blauwen-pups. Het veldje op de plek van het voormalige Openluchttheater wordt vernoemd naar Ben Ludemann, ooit de grote initiator achter de totstandkoming van het speelterrein voor de jongste categorie voetballertjes.

Niemand verdient een dergelijk eerbetoon meer dan Ludemann, de man die de noodzakelijke structuur aanbrengt in het pupillenvoetbal binnen heel Apeldoorn. In de moeilijke jaren na het einde van AGOVV’s eerste betaald voetbalperiode voorziet de clubman par excellence met zijn nimmer aflatende inzet de levensader van zijn vereniging van vers ‘blauw’ bloed.

De onbaatzuchtige doener en denker brengt gedurende meer dan drie decennia ontelbare jeugdige voetballers en – niet te vergeten – hun ouders een stukje norm- en waardebesef bij. Zelfs nadat zijn lichaam als gevolg van de Ziekte van Parkinson niet altijd meer doet wat de geest wil blijft de onvermoeibare optimist zich inspannen om het beste uit iedereen boven te halen.

De realisatie van het oorspronkelijke veldje in 1998 geldt als één van de persoonlijke stokpaardjes van de in augustus 2013 overleden Ludemann.

15 maart 2014 Berg en Bos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *