Shakhtar Donetsk plaatsvervanger van Schalke 04

By | 16 maart 2018

Vandaag 13 jaar geleden

Eigenlijk is het volslagen belachelijk dat iemand enkel toegangskaarten voor een voetbalwedstrijd kan kopen wanneer hij in bezit is van een clubcard. Dertien jaar geleden schaf ik daarom een clubcard aan van AZ in de hoop op die manier een kaartje op de kop te tikken voor een beoogd UEFA Cup-duel van Schalke 04 in Alkmaar.

Helaas gaat dat feest niet door. Terwijl de vooruitzichten er zo veelbelovend uitzien. De loting van de derde ronde en de achtste finales, die gelijktijdig plaatsvindt, brengt de winnaar van AZ – Alemannia Aachen samen met de winnaar van Schalke 04 – Shakhtar Donetsk. Een ontmoeting tussen AZ en Schalke 04 ligt in het verschiet, zo verwacht ik.

Om een ticket te bemachtigen voor de wedstrijd in de Alkmaarder Hout, besluit ik een clubcard van AZ aan te vragen. Ik schat in dat me dat meer kansen biedt dan wanneer ik het via Schalke probeer. Slimme redenatie toch? Of niet soms? Ik hou alleen geen rekening met dat vervloekte Shakhtar. Schalke evenmin. Dat is namelijk zo dom zich te laten uitschakelen door de tot dan toe vrijwel onbekende Oekraïners.

De al vol verwachting door mij tegemoet geziene UEFA Cup-kraker AZ – Schalke gaat derhalve niet door. Co Adriaanse en zijn mannen moeten het opnemen tegen Shakhtar.

Aangezien ik die AZ-clubcard niet voor niets heb aangeschaft, maak ik er toch maar gebruik van. Maar wel voor de verkeerde wedstrijd…

16 maart 2005 Alkmaar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *