Muurschildering maakt meeste indruk op Villa Park

By | 22 maart 2018

Vandaag 10 jaar geleden

Tijdens een meerdaagse voetbaltrip met Huub door Engeland raken we doelbewust verzeild in Birmingham. Op de doorreis vanuit Manchester naar Londen staat er een tussenstop geprogrammeerd in Villa Park.

Aston Villa tegen Sunderland wordt de derde van vier wedstrijden die we gedurende ons verblijf gaan bekijken. De toenmalige nummer zes van de Barclays Premier League tegen de nummer zeventien.

Het zijn de hoogtijdagen van Fredje Bouma als Villan. Het échte hoogtepunt uit de clubgeschiedenis staat vereeuwigd op de muren in de catacomben onder het Holte End. De schildering van de clubhelden die de Europa Cup voor landskampioenen hoog houden maakt behalve indruk ook mooie herinneringen los.

Als 16-jarig ventje ben ik in 1982 aanwezig geweest bij de meest memorabele wedstrijd ooit van de club uit Birmingham. In De Kuip in Rotterdam. Door een doelpunt van stormram Peter Withe velt Villa favoriet Bayern München.

Het schouwspel van die middag is wat minder gedenkwaardig. De 0-1 nederlaag zorgt logischerwijs voor niet al te veel uitbundigheid bij de ingetogen home crowd.

22 maart 2008 Birmingham

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *