AGOVV legt Lelystad ’67 over de knie

By | 24 maart 2018

Een zwaluw maakt geen zomer. Twee overwinningen op rij helpen AGOVV evenmin definitief uit de gevarenzone. De fortuinlijke 1-0 overwinning op Lelystad ’67 brengt directe degradatie uit de tweede klasse G wél weer wat verder uit zicht voor de Apeldoorners.

Lars Hoekman scoorde zaterdagmiddag na een half uur de enige goal op Berg en Bos. Enigszins tegen de verhouding in. Het aluminium én de uitblinkende Mike Koldenhof hadden tot op dat moment een voorsprong voor de bezoekers succesvol in de weg gestaan. De vervanger onder de lat van de door kruisbandletsel opnieuw langdurig uitgeschakelde Martijn Droppert verrichtte meerdere cruciale reddingen.

In de tweede helft stond AGOVV ‘s defensie als een huis en hoefde Koldenhof zijn kwaliteiten nauwelijks nog onder bewijs te stellen.

Door hun overwinning vergrootten de Blauwen hun voorsprong op hekkensluiter ESA tot vijf punten. De achterstand op het op de veilige elfde plaats staande VVOP bedraagt eveneens vijf punten. AGOVV heeft nog acht wedstrijden om zich veilig te spelen. Te beginnen op Paaszaterdag bij koploper Scherpenzeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *