In WK-stadion van Natal maakt niemand zich druk

By | 24 maart 2018

Vandaag 4 jaar geleden

Een vreemde gewaarwording. Een kleine drie maanden voor aanvang van de Mundial 2014 een rondleiding krijgen door een WK-stadion waaraan nog druk gebouwd wordt.

Het is algemeen bekend dat het er in Brazilië wat minder geordend aan toegaat dan bij ons. Maar toch… De Arena das Dunas is verre van klaar, constateer ik wanneer ik de WK-arena in Natal mag inspecteren daags nadat ik er het plaatselijke ABC tegen Globo heb zien voetballen voor het Campeoanato Pontiguar.

Hoewel er al wordt gevoetbald, moet er nog wel het nodige gebeuren. Op talrijke strategische plekken hangen werklui rond. Ze houden er een nogal eigenaardige werkwijze op na. Het merendeel maakt zich niet al te druk. In veel gevallen staat er eentje te lassen, zagen, boren of timmeren. De collega’s staan er omheen en kijken toe of de klusjesman van dienst zijn werk wel goed doet…

De gids en de man van het stadionmanagement die het gezelschap begeleiden waarvan ik deel uitmaak, maken zich evenmin druk. De buitenwereld hoeft zich geen zorgen te maken. Natal zal zich tijdens het WK voetbal niet alleen van zijn zonnigste maar tevens van zijn beste kant kan laten zien. Alles gaat in orde komen, bezweren zij in koor.

Ergens aan twijfelen zit nou eenmaal niet in de Braziliaanse volksaard opgesloten.

24 maart 2014 Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *