Csv Apeldoorn werkt zichzelf dieper in de nesten

By | 31 maart 2018

Er blijven weliswaar nog acht wedstrijden te spelen in de Hoofdklasse B in het zaterdagamateurvoetbal, maar csv Apeldoorn moet zich stilletjes aan toch zorgen beginnen te maken. Door de 1-3 nederlaag op eigen veld tegen SDC Putten werkte de ploeg van trainer Jeroen Burghout zichzelf weer wat dieper in de nesten.

De Apeldoorners startten zaterdagmiddag in het eigen Orderbos nochtans sterk. Al na zeven minuten zette Sander Krijns de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Twaalf minuten later stond het alweer gelijk door een treffer van Jurian van den Brink.

Csv kreeg aansluitend wel kansjes, maar miste voorin de noodzakelijke stootkracht en overtuiging. Achterin gaven de te lieve roodgele verdedigers de vlot combinerende Puttenaren te veel ruimte. Dit gaf met name de geblokte spits Rick Degenaar alle gelegenheid om te excelleren.

Kort na het begin van de tweede helft profiteerde de uitblinker aan Puttense kant optimaal van de defensieve onzekerheid aan Apeldoornse kant: 1-2. Vier minuten later vergrootte opnieuw Van den Brink het verschil tot twee goals in het voordeel van de bezoekers. Dit werd ook de eindstand.