AGOVV zakt voor kampioensexamen bij Glanerbrug

By | 3 april 2018

Vandaag 7 jaar geleden

Op de amateurs van AGOVV staat in het voetbaljaar 2010-2011 in de tweede klasse J lange tijd geen maat. Het kampioenschap ligt voor het oprapen, zo lijkt het. De al op temperatuur gebrachte champagne blijft evenwel onaangeroerd.

In elke andere klasse was de formatie van trainer Jürgen Schefczyk waarschijnlijk al lang voor het einde van de competitie met vlag en wimpel geslaagd voor het kampioensexamen. 2J kent echter een tweede ploeg die met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt: Glanerbrug.

Uitgerekend in de onderlinge confrontatie tegen de concurrent uit Enschede gaat het mis. In plaats van de – op dat moment – naaste achtervolger op negen punten achterstand te zetten en alvast een voorschot te nemen op het kampioenschap, zakt de koploper uit Apeldoorn ongenadig door het ijs. Zeker in de beginfase krijgen de gretige Tukkers vrije doortocht. De uiteindelijke 4-0 nederlaag is niet eens geflatteerd. Na twintig duels komt een abrupt einde aan AGOVV’s ongeslagen status.

Aan de derde helft met een optreden van Beppie Bodde met haar accordeon en de huis-dj’s Henk en Henkie verlenen de teleurgestelde Apeldoornse voetballers geen medewerking meer. Ze zijn dan al met de staart tussen de benen afgedropen…

3 april 2011 Enschede

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *