Supporters Holstein Kiel 750 kilometer van huis

By | 4 april 2018

Vandaag 3 jaar geleden

Bezoekers van thuiswedstrijden van SG Sonnenhof Grossaspach hoeven nooit bang te zijn voor een uitverkocht huis. In de Mechatronik Arena passen ruim tweeduizend mensen méér dan de hele gemeente Aspach inwoners telt!

Wie nog nooit van Grossaspach heeft gehoord valt niets kwalijk te nemen. Groot is Aspach namelijk allerminst. De gemeente im Ländle, op het platste deel van het platteland van de deelstaat Baden-Würtemberg, telt om en nabij de 8.000 inwoners. Iets meer dan de helft daarvan woont in Grossaspach, bijna 2.000 in Kleinaspach en de rest verspreid over Allmersbach am Weinberg en Rietenau.

Vanwege de licentie-eisen moet het plaatselijke Sportpark Fautenhau bij de promotie naar de derde liga in 2014 flink worden uitgebreid. In de derde Duitse speelklasse bedraagt de verplicht gestelde stadioncapaciteit voor een club 10.000.

Vanaf Apeldoorn bedraagt de afstand om en nabij de 530 kilometer. Ik-zei-de-gek ben misschien niet helemaal wijs, maar wat te denken van de supporters van Holstein Kiel die drie jaar geleden het uitvak op de Nordtribune bevolken. Deze diehards reizen meer dan 750 kilometer om hun favoriete club aan te moedigen voor de verre uitbeurt in Fautenhau. En dan moeten ze ’s avonds ook weer terug naar huis… Diep respect is op z’n plaats voor deze mensen. Dát noem ik nou échte supporters!

4 april 2015 Grossaspach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *