Beekbergen weer stap dichterbij kampioenschap

By | 12 april 2018

Beekbergen heeft donderdagavond zijn koppositie in de vierde klasse G verder verstevigd. De 0-2 zege bij SV Orderbos bracht de titel weer wat dichterbij voor de ploeg van trainer Chris Verbeek.

Het duel in het Orderbos maakte eens duidelijk waarom de Beekbergenaren over de beste papieren beschikken om de hoofdprijs in de wacht te slepen in de ‘Apeldoornse Bundesliga’. De koploper deed wat hij moest doen: winnen. Zonder al te veel franje.

Cas Mulder kopte de bezoekers al vroeg op voorsprong. Halverwege de eerste helft liet SV Orderbos de uitgelezen kans op de gelijkmaker onbenut toen Beekbergen-keeper Jeffrey Wiegers een door Peter-Jan Kloppers te zwak ingeschoten penalty stopte.

Ook in de tweede helft drong de thuisploeg aan. Het vernuft om de gedoodverfde kampioen daadwerkelijk pijn te doen ontbrak evenwel.

Pas in de blessuretijd maakte Beekbergen aan alle onzekerheid definitief een einde. Uit een counter bracht Dennis van Engeland de eindstand op 0-2.