Politie van Gelsenkirchen grijpt hardhandig in

By | 13 april 2018

Vandaag 5 jaar geleden

Bij een bezoek aan voetbalwedstrijden in Duitsland is meestal sprake van een leuk middagje of avondje uit. Doorgaans gaat het er stukken minder opgefokt aan toe dan bij confrontaties in onze Nederlandse Mickey Mouse League.

‘Gewone’ supporters van clubs lopen bij de stadions probleemloos door elkaar heen. Iedereen drinkt zijn biertje of zet zijn tanden in zo’n onvermijdelijke braadworst. De Polizei is minder hinderlijk aanwezig dan elders. Van stewards en andersoortig hoogwaardig veiligheidspersoneel heeft niemand last zolang hij zich keurig aan de regels houdt. Pas wanneer iemand bij stromende regen met een paraplu op een onoverdekte tribune wil plaatsnemen, gaan de eencelligen soms over tot actie…

Bij situaties waarin de politie het noodzakelijk acht in te grijpen, grijpt ze ook in. Dan is van terughoudendheid  absoluut geen sprake. Dan trekt men zich niet terug zoals de Nederlandse collega’s in soortgelijke omstandigheden nog weleens willen doen om escalatie te voorkomen. Nein, de Duitse politie doet niet zo kinderachtig. In een handomdraai wordt een blik ME’ers of Bundesgrenzschutz opengetrokken en geht’s richtig zur Sache.

Bij het Bundesligaduel Schalke 04 – Bayer Leverkusen krijg ik mee hoe adequaat de veldwachterij bij onze oosterburen ingrijpt. Als het achter de Nordkurve onrustig is, wordt dat vervolgens met veel machtsvertoon de kop ingedrukt. Zachtzinnig gaat het er daarbij niet aan toe.

13 april 2013 Gelsenkirchen

 

Een gedachte over “Politie van Gelsenkirchen grijpt hardhandig in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *