Absentie reservekeeper komt Robur duur te staan

By | 22 april 2018

Columbia heeft zondagmiddag in de derby tegen Robur et Velocitas eindelijk haar eerste competitiezege van het kalenderjaar 2018 behaald. Het tiental uit Kerschoten, dat na ruim een uur door Leon de Bok op voorsprong was gekomen, moest in de slotfase capituleren.

De rode kaart voor Marvin de Bont bleek cruciaal in de Apeldoornse burenruzie. Halverwege de tweede helft kwam de Robur-doelman op de rand van het eigen strafschopgebied inderdaad in aanraking met de aanstormende Michael Langenbach. Of er sprake was van een doorgebroken speler of het beletten van een doelkans, was uiterst discutabel.

Met zijn beslissing was scheidsrechter Zilverberg resoluut, maar tegelijkertijd inconsequent. Kort ervoor had de arbiter nagalaten Columbia’s Roger Oonk na een overtreding te bestraffen met diens tweede gele kaart.

De absentie van een reservekeeper betekende dat veldspeler Maarten Preusterink onder de lat moest plaatsnemen bij Robur et Velocitas. Deze noodoplossing kwam de gasten duur te staan. In de resterende 25 minuten bogen Jordy Weijland (72.) en Stefan Derksen (90.) Columbia’s achterstand alsnog om in de zo lang tegemoet geziene overwinning. Bij beide doelpunten sloeg de spits in de goal van de tegenpartij geen al te best figuur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *