AGOVV behaalt cruciale overwinning bij ESA

By | 28 april 2018

Door een zwaar bevochten overwinning bij hekkensluiter ESA zette AGOVV een belangrijke stap om rechtstreekse degradatie uit de tweede klasse G af te wenden. Op sportpark Rijkerswoerd in Arnhem sleepten de Blauwen een benauwde maar cruciale 0-1 zege uit het vuur.

De Apeldoorners kwamen halverwege de eerste helft goed weg toen de scheidsrechter een ‘reddingsactie’ van AGOVV-keeper Martijn Harleman niet bestrafte met een strafschop. In zijn poging een ESA-aanvaller van scoren af te houden raakte de vervanger van de afwezige Mike Koldenhof niet alleen de bal, maar ook de tegenstander.

Maikel van der Wijk mocht zich twintig minuten na rust kronen tot matchwinner aan Apeldoornse kant. Uit een voorzet van links van Luca Hendriks drukte de aanvaller bij de eerste paal de bal met zijn grote teen over de lijn.

Met deze zege zette AGOVV de Arnhemmers in de staart van de rangschikking op een achterstand van zes punten. Met nog drie duels te gaan moet dat normaal gesproken volstaan om ESA van zich af te houden en via de nacompetitie te proberen het tweedeklasseschap veilig te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *