Coolen Alterno stelt kandidatuur voor landstitel

By | 28 april 2018

Nou ze in de finale van de play-offs om het landskampioenschap staan, willen ze die finale winnen ook! Uiterlijk zaterdag bewezen de volleybalsters van Coolen Alterno dat ze niet voor spek en bonen meedoen. Na Alterno’s overtuigende 3-2 zege in de tweede finalewedstrijd raakt inmiddels ook Sliedrecht Sport er van doordrongen dat titelprolongatie alles behalve een vanzelfsprekendheid is.

Drie jaar drie maanden en veertien dagen nadat het Italiaanse Igor Gorgonzola Novara met het schaamrood op de kaken sporthal Mheenpark verliet, moest ook de regerend landskampioen uit Sliedrecht er aan geloven.

De Apeldoornse volleybalsters hadden zich niet uit het veld laten slaan door de 3-1 nederlaag drie dagen eerder bij de ouverture van de finalereeks. Dat de prima eerste set die Coolen Alterno in Sliedrecht afwerkte houvast bood voor een succesvol vervolg van de eindstrijd om de landstitel van 2018, stelde het zaterdagavond in Zevenhuizen treffend onder bewijs.

Een mentaal ijzersterke thuisploeg dwong de landskampioen in vijf sets door de knieën.

Setstanden: 21-25, 25-20, 25-20, 16-25, 15-10.

Een eenvoudig rekensommetje leert dat de outsider uit Apeldoorn zes sets verwijderd is van de tweede landstitel uit de clubgeschiedenis…

Zaterdag 5 mei volgt duel nummer drie in Sliedrecht. Woensdag 9 mei kan in de Mheenhal al de beslissing vallen in de best-of-five serie. Indien er een vijfde wedstrijd noodzakelijk zal zijn, volgt de apotheose op zaterdag 12 mei in Sliedrecht.

Een gedachte over “Coolen Alterno stelt kandidatuur voor landstitel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *