The Crystals brengen Selhurst Park in stemming

By | 29 april 2018

Vandaag 11 jaar geleden

Eagles gelden al sinds en dag als mijn favoriete diersoort. Om in plaats van in Deventer eens adelaars te zien vliegen op de zuidelijke Thamesoevers kan voor de afwisseling ook best leuk zijn.

Seizoen 2006-2007. Een zondagse wedstrijd in het Championship. Crystal Palace tegen Derby County. Aan Frank de Boer heeft iemand op Selhurst Park dan nog nooit gedacht. Ralph de Boer kom ik daarentegen wel tegen. De jeugd van Robur et Velocitas is namelijk te gast bij het bevriende Sutton. Tijdens die trip staat eveneens een bezoek aan het duel van de Eagles geprogrammeerd. Zo kan het dus gebeuren dat ik in Zuid-London ineens een hele horde plaatsgenoten tegen het lijf loop. Inclusief toenmalig jeugdvoorzitter Kees van Buuren. De wereld is klein.

De cheerleaders van Crystal Palace, the Crystals, maken eveneens op zich opmerkzaam. Elf jaar geleden windt niemand zich op over hoe die dames het publiek in de juiste stemming proberen te brengen. Tegenwoordig zal zulk onschuldig gehuppel ongetwijfeld als té seksistisch worden ervaren en zullen de Dansmariekes van Selhurst Park in navolging van de Grid Girls bij de Formule 1 en Walk-on-girls bij het darten van de bühne moeten verdwijnen.

29 april 2007 London

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *