Sportploeg van het jaar zonder nominatie

By | 20 mei 2018

Vandaag 1 jaar geleden

Het lijkt alsof het gisteren is gebeurd. Toch is het vandaag alweer een jaar geleden dat de voetballers van csv Apeldoorn de districtsbeker veroveren.

Zo houdt de Apeldoornse Hoofdklasser iets tastbaars over aan een toch al onvergetelijke voetbaljaargang. Beter en aantrekkelijker voetbal dan csv op de mat legt in de twee seizoenen onder trainer Peter Boeve zal in het grootste dorp van de Veluwe niet gauw meer gespeeld worden.

Op eigen veld volgt de bekroning. Nadat csv en Sparta Nijkerk elkaar in 120 minuten voetbal met 2-2 in evenwicht houden, valt de noodzakelijk geworden strafschopserie in Apeldoorns voordeel uit. Het moet van heel diep komen. De winnaar moet een 0-2 achterstand wegpoetsen.

In elke zich serieus nemende gemeente zou zo’n prestatie beloond worden met de titel ‘Sportploeg van het jaar’. Niet echter in de Sportstad Apeldoorn. Nadat ze een jaar eerder de naar de eredivisie gepromoveerde zaalvoetballers van WSV al over het hoofd hebben gezien, laat de vakjury ditmaal de glorieuze winnaar van de districtsbeker op beschamende wijze links liggen.

Dat csv Apeldoorn nota bene niet eens een nominatie krijgt, maakt veel duidelijk over de sportbeleving ter plaatse. De organiserende VSA hecht meer waarde aan wat schermers, trampolinespringers en bejaarde dames op een golfbaan aanstichten.

20 mei 2017 Apeldoorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *