Oudgediende schiet Albatross ronde verder

By | 10 juni 2018

Albatross heeft er voor gezorgd dat Sportclub Brummen het komend seizoen opnieuw in de vierde klasse voetbalt. Op eigen veld bleef de derdeklasser uit Ugchelen zondagmiddag de misschien wel best voetballende ploeg van de vierde klasse G met 2-1 de baas en plaatste zich voor de ‘finale’.

De door trainer Wilco Woutersen teruggehaalde Edwin Zuyderduyn scoorde twee minuten voor het einde de beslissende goal. Een enorme blunder van doelman Plant, die het schot kinderlijk door de handen liet glippen. Bij de gelijkmaker van Nick Kampen, een kwartier eerder, maakte de Brummense goalie evenmin een verpletterende indruk.

Bleumink had de vierdeklasser al binnen twintig minuten met een fraai zondagsschot aan de leiding gebracht. In het resterende deel van de eerste helft waren er kansen over en weer. In de tweede helft drukte Albatross de bezoekers vanaf het eerste fluitsignaal achteruit.

De thuisploeg eindigde de wedstrijd met tien man, omdat Mark Kroes vanwege zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten.

In de allesbeslissende derde ronde moet Albatross het op zondag 17 juni in Ugchelen opnemen tegen Turkse Kracht Deventer.