Selectie van Oranje zet veilig voet op Letse bodem

By | 11 juni 2018

Vandaag 3 jaar geleden

Omdat ik al ter plaatse ben besluit ik me er persoonlijk van te vergewissen of het Nederlands elftal veilig aankomt in Letland. Je moet jezelf immers een beetje bezighouden tijdens zo’n vijfdaags verblijf in Riga.

Vlucht HV8583 vanuit Amsterdam landt op deze donderdagmiddag met een kleine vertraging op Riga International Airport. De reis is voorspoedig verlopen. Iedereen zet gezond en wel voet op Letse bodem. Stuk voor stuk komen de Oranje-internationals in hun blauwe trainingspakken en het meegereisde KNVB-volk de terminal uitgewandeld naar de gereedstaande bussen. Iedereen die ertoe doet is erbij.

Het handjevol aanwezige handtekeningenjagers scoort volop. Jeremain Lens, Daryl Janmaat, Klaas-Jan Huntelaar, Jetro Willems, Jasper Cillessen, Daley Blind, Tim Krul, Memphis die dan nog gewoon door het leven gaat als Depay, Wesley Sneijder, Gregory van der Wiel, Luuk de Jong, Karim Rekik, Jeffrey Bruma, Robin van Persie, de assistent-bondscoaches Danny Blind en Ruud van Nistelrooij. Een uiterst voornaam gezelschap komt naar buiten. In de persoon van Steven Berghuis stiefelt zelfs een heuse dorpsgenoot voorbij.

Guus Hiddink, van wie dan nog niet bekend is dat hij voor de laatste keer op de Oranjebank zal zitten, poseert en signeert eveneens gewillig. De website van De Telegraaf publiceert later die dag zelfs een foto waarop behalve Guus eveneens een bekend voetballiefhebber uit Apeldoorn staat afgebeeld.

Of de fotograaf van de krant van wakker Nederland nu de bondscoach of ondergetekende wil vastleggen, is mij drie jaar na dato nog altijd een raadsel.

11 juni 2015 Riga

 

Een gedachte over “Selectie van Oranje zet veilig voet op Letse bodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *