AGOVV gedegradeerd naar de derde klasse

By | 16 juni 2018

AGOVV is gedegradeerd naar de derde klasse. In de beslissende nacompetitiewedstrijd lieten de Apeldoorners het zaterdagmiddag afweten tegen OWIOS. Twee minuten voor het einde van de tweede verlenging moest het elftal van trainer Jerry Cooke buigen voor het tiental uit Oldebroek: 2-1.

De thuisploeg ging met een voorsprong rusten. Cornell Balk had de groenwitten in de 24e minuut op 1-0 gebracht.

Na een rode kaart voor De Boer speelde AGOVV bijna veertig minuten plus een half uur in extra tijd met een man meer. Het trok geen profijt uit deze overtalsituatie. De ingevallen Yuri Brentjens bracht de bezoekers in de laatste minuut van de officiële speeltijd weliswaar op gelijke hoogte, in de noodzakelijk geworden verlenging ging het alsnog mis.

In plaats van de duimschroeven extra aan te draaien, was AGOVV niet bij machte de tien Oldebroekers de genadeklap toe te dienen. Al in de eerste helft van de extra tijd liet OWIOS een uitgelezen mogelijkheid op de 2-1 liggen. Met een strafschoppenserie in aantocht gaf de sterk ingevallen Essaddouq  de Blauwen het beslissende duwtje naar de derde klasse.