Berg en Bos decor van eindstrijd WK voor militairen

By | 16 juni 2018

Vandaag 27 jaar geleden

Het is moeilijk voorstelbaar, maar het terrein van AGOVV is in 1991 het decor geweest van een heuse WK-finale! In vreedzame tijden waarin krijgszuchtige wijkraden hun zware geschut nog niet in stelling hebben gebracht, huisvest sportpark Berg en Bos de finale van het wereldkampioenschap voor militairen.

Als afsluiting van een enerverend toernooi speelt zich aan de Laan van Spitsbergen de klassieker Italië – Duitsland af. Namens de Apeldoornse Courant, die destijds nog wél bericht over elk aansprekend sportevenement in het grootste dorp van de Veluwe, ben ik aanwezig om verslag te doen.

Het spant er even om of de finale wel in Apeldoorn kan plaatsvinden. De Duitsers boren de finalekansen van Turkije evenwel de grond in. Voor het geval de Turken zich zouden hebben geplaatst voor de eindstrijd, zag de organisatie zich genoodzaakt de beslissende wedstrijd te verplaatsen naar de Wageningse Berg. Dit vanwege de verwachte toeloop van Turkse voetbalfans.

Zover komt het niet. Ten overstaan van 2.000 toeschouwers schieten Italianen en Duitsers met scherp. Het spektakelstukje eindigt 3-3. Ook de verlenging brengt geen beslissing. De Azzuri, met het 22-jarige wonderkind Pierluigi Casiraghi van Juventus als blikvanger, nemen de noodzakelijke strafschoppen beter.

16 juni 1991 Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *