Hoge bomen vangen veel zon over het lange water

By | 12 juli 2018

Vandaag 6 jaar geleden

Sportpark ‘Over het lange water’. Prachtige naam. Vlakbij Knooppunt Velperbroek. Een meer idyllische plek voor een voetballiefhebber om eens aan te meren is maar moeilijk voorstelbaar.

In en rondom Apeldoorn kennen voetbalvelden weinig geheimen voor mij. Er bestaan nauwelijks clubs in de omgeving waar ik nooit over de vloer ben geweest. In het Arnhemse ligt dat anders. Hoewel bijna om de hoek is de Gelderse hoofdstad qua voetbalvelden vreemd genoeg een brug te ver.

Het Arnhemse Eendracht heeft 1916 al als oprichtingsjaar. Ikzelf ben van 1966. Toch duurt tot 2012 alvorens ik samen met de trainer van een niet nader te noemen zaterdagclub uit Vaassen bij toeval voet aan wal zet over het lange water.

We zien niet Eendracht zelf in actie, maar de buren van FC Presikhaaf. Eredivisionist AZ, destijds getraind door Gertjan Verbeek, is te gast. Een en ander voltrekt zich in een fraai zomeravonddecor in de schaduw van de A12 waarin de hoge bomen langs het veld niet de spreekwoordelijke wind vangen, maar vooral zon.

12 juli 2012 Arnhem

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *