Fenerbahçe-sterren door erehaag naar spelersbus

By | 18 juli 2018

Vandaag 12 jaar geleden

Hoog bezoek in Loenen. Terwijl op het Lonapark Vitesse en Gençlerbirligi tegen voetballen, trekt wonderbaarlijk genoeg een andere Turkse club de meeste aandacht.

Het is niet zo gek dat iedereen die die avond aankomt op het complex van Loenermark in de veronderstelling verkeert dat het zomerse oefenpotje van Vitesse is verplaatst naar een bijveld. Nee hoor, niets van dat alles. Onder grote publieke belangstelling neemt de Braziliaan Zico daar tegelijkertijd de selectie van Fenerbahçe onder handen. De volksclub uit Istanbul bereidt zich in de Veluwse bossen voor op het seizoen 2006-2007.

Rondom het veld drommen tientallen voetballiefhebbers van Turkse komaf samen om een glimp van hun helden op te vangen. Na afloop van de oefensessie moeten keeper Rüstü, Nicolas Anelka en de overige Fener-sterren zich door een erehaag van enthousiaste fans heenworstelen om bij de spelersbus te komen. De chauffeur heeft zijn voertuig vlak voor het toegangspoortje geparkeerd om te voorkomen dat de oprukkende menigte de spelers spontaan onder de voet loopt.

18 juli 2006 Loenen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *