Kletsnatte afsluiting van broeierig middagje AZ

By | 20 juli 2018

Vandaag 4 jaar geleden

Als afsluiting van een broeierig middagje voetballen kijken een plensbui op je dak krijgen, werkt verfrissend. Door deze kletsnatte afsluiting zal mijn bezoek aan het in Wissel gespeelde oefenduel van AZ tegen Qäbälä FK me tot in de lengte van dagen bijblijven.

Een onvergetelijke middag in meerdere opzichten. Ook al omdat ik de landskampioen Azerbeidzjan niet dagelijks aan het werk zie. Bovendien ben ik wel benieuwd naar de nieuwe hoofdtrainer van de Alkmaarders: Marco van Basten.

Omdat ik het in het bewuste weekend zonder auto moet stellen, besluit ik op de fiets te gaan. De afstand weerhoudt me niet. Die pak ‘m beet twintig kilometer overleeft mijn enigszins gedateerde rijwiel wel. Ikzelf doorsta de inspanningen eveneens moeiteloos. Ondanks een benauwende temperatuur van al gauw 25 graden, beleef ik een genoegzame zondagmiddag. Ik zie Van Bastens ploeg met 2-0 winnen. So far so good. De ellende begint pas tijdens de fietstocht terug naar Apeldoorn.

Het donkere wolkendek dat me begeleidt, belooft weinig goeds. En ja hoor, op een kilometer of twee van huis barst de buis los. En niet zo zuinig ook. Op de J.C. Wilslaan stromen de hemelsluizen met ongekende hevigheid leeg. Ik houd het helaas niet droog…

20 juli 2014 Wissel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *