Duel Go Ahead Eagles – Ajax haalt het einde niet

By | 21 juli 2018

Vandaag 11 jaar geleden

Het voornemen om Go Ahead Eagles in de voorbereiding in Deventer een oefenwedstrijd te laten spelen tegen Ajax doet bij menigeen al vooraf de wenkbrauwen fronsen. Hoe naïef kunnen clubbestuurders zijn om te veronderstellen dat zoiets goed verloopt? De bange vermoedens worden bewaarheid. Een oude Hanzestad aan IJssel is in rep en roer. Zoals zelfs een blinde had kunnen zien aankomen…

Vriendschappelijk blijft het geenszins bij dit vriendschappelijke voetbalfeest. Na wildwest taferelen op een brocantemarkt op de Brink raken aansluitend ook in het stadion aanhangers van beide clubs slaags met elkaar. De arme Wesley Sneijder wordt naar verluidt het mikpunt van spreekkoren. Vreemd genoeg horen slechts weinigen in de volle Adelaarshorst dat er iets onbetamelijks geroepen wordt.

Ajax pikt het in elk geval niet. De maat is vol. De spelers stappen van het veld. De Amsterdamse vedetten weigeren verder te voetballen in deze hun zo vijandig gezinde omgeving. Tot verbazing en verbijstering van alle toeschouwers wordt de wedstrijd definitief gestaakt.

Zo kunnen de vermoeide Ajacieden na een afmattende trainingsweek in De Lutte mooi een uurtje eerder naar huis.

21 juli 2007 Deventer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *