Geweldige ambiance bij première 1.FC Magdeburg

By | 24 juli 2018

Vandaag 2 jaar geleden

Als enige voetbalclub uit de voormalige DDR wint de 1.FC Mageburg een Europese beker. In 1974 verovert FCM met de legendarische Jürgen Sparwasser in de gelederen in 1974 ten koste van AC Milan de Europa Cup voor Bekerwinnaars.

Na de val van de Berlijnse Muur vallen de Magdeburgers ver terug. Met de promotie in 2015 naar de 3. Liga telt de voetbaltrots van Sachsen-Anhalt weer een klein beetje mee.

In het seizoen 2001-2002 ben ik er al eens geweest. Het contrast met toen is opmerkelijk. Wat destijds het meest opviel bij het duel tegen de Chemnitzer FC in de Regionalliga Nordost was de intimiderende sfeer in het enigszins vervallen Ernst-Grube-Stadion. Nadien heb ik nooit meer een wedstrijd op het vierde Duitse niveau bezocht met meer skindheads en oproerpolitie.

Twee jaar geleden zit ik samen met Tom ik op de tribune bij het nieuwe Magdeburg. De openingswedstrijd van het seizoen 2015-2016. De eerste thuiswedstrijd van 1.FC Magdeburg als Drittligist. Tegenstander RW Erfurt. Een première met een heerlijke ambiance. Bomben Stimmung. Met meer dan 21.000 toeschouwers in de MDCC Arena.

24 juli 2015 Magdeburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *