Deutscher Meister alles behalve meesterlijk

By | 23 juli 2018

Vandaag 7 jaar geleden

De naam Super Cup klinkt vaak meer super dan het in werkelijkheid voorstelt. Of het nou de Nederlandse of de Duitse Super Cup betreft, maakt weinig uit. Al te veel waarde hechten supporters er doorgaans niet aan. Leuk wanneer jouw favoriete club ‘m wint. Geen drama wanneer dat onverhoopt niet gebeurt.

Tenzij er sprake is van een onvervalste Revier-Derby. Een regelrechte Kohlenpott-Kracher. Schalke 04 tegen de Schwarzgelben uit een dorp 40 kilometer verderop. De winnaar van de DFB Pokal van 2011 tegen de Deutscher Meister van 2011. In zó’n geval verandert het de zaak aanzienlijk. Dan staat er méér op het spel dan een nauwelijks tot de verbeelding sprekende bokaal.

61.673 toeschouwers auf Schalke. Maar man, man, man, wát een ontiegelijke zaadpot! Wat zogenaamde stervoetballers als Götze, Gündogan, Kagawa en Lewandowski laten zien, doet zeer aan de ogen. Een Duits kampioen onwaardig. Desondanks schudt Schalke 04 pas in de noodzakelijk geworden strafschoppenserie de landskampioen van zich af. Uitgerekend een misser van Grosskreutz, dé engste van allemaal, plaveit de weg naar de beker.

Zelfs het winnen van een afzichtelijk ding als zo’n Super Cup krijgt zo een beetje glans. Súper, zo’n cup!

23 juli 2011 Gelsenkirchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *