Lucht boven Hoenderloo kleurt langzaam zwart

By | 26 juli 2018

Vandaag 10 jaar geleden

Aan oefenen in de seizoensvoorbereiding tegen Israëlische clubs houden Nederlandse ploegen niet altijd een voldaan gevoel over. Al zijn tien jaar geleden in Hoenderloo niet tackles op kniehoogte of rondzwaaiende ellebogen er de oorzaak van dat het oefenpotje tussen de profs van AGOVV en Hacoach Ramat Gan het einde niet haalt.

Met Israëli’s op voetbalschoenen valt niet te spotten. Het gaat er doorgaans stevig aan toe wanneer de heren ergens de wei in stappen. Tegenstanders moeten wel tegen een stootje kunnen. Op het veld van Beatrix staat het keurkorps van John van den Brom nochtans zijn mannetje. Het houdt keurig stand.

Het ‘geweld’ komt op deze zomers zaterdagavond van boven. Donkere wolken kleuren de hemel boven Hoenderloo eerst grijs, vervolgens donkergrijs en daarna zelfs bijna zwart. Een onheilspellende aanblik.

Als het aan het einde van de tweede helft begint te donderen en bliksemen, zoeken spelers en toeschouwers noodgedwongen een veilig heenkomen. Er wordt nadien ook niet meer afgetrapt.

26 juli 2008 Hoenderloo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *