Willem II strijkt neer vlak bij de Willem III-kazerne

By | 28 juli 2018

Vandaag 20 jaar geleden

De hoeveelheid profteams waartegen AGOVV het in de jaren ’90 op eigen veld opneemt, is talrijk. Clubarchivaris Gerrit Kerssen zal het exacte aantal ongetwijfeld weten. Met bosjes kwamen ze naar de bergen in Apeldoorn-West.

Bizar eigenlijk dat buurtbewoners in die periode nooit klagen over vermeende overlast. Het gezeur begint pas enkele jaren later. Wanneer AGOVV de overstap maakt naar het betaalde voetbal wil ineens iedereen die zichzelf een beetje belangrijk vindt meepraten over structureel afwezige hooligans en de staat van de monumentale hoofdtribune op het sportpark aan de Apeldoornse Laan van Spitsbergen.

Van dat Willem II exact twintig jaar geleden neerstrijkt in de buurt van de Willem III-kazerne, heeft niemand last. Kruikenzeikers zijn nette mensen. Met Marco Heering en Mark Schenning staan er bij de Tricolores zowaar twee Apeldoorners onder contract.

Onder leiding van Co Adriaanse zullen de Tilburgers in het seizoen 1998-1999 eindigen als tweede in de eredivisie. Wie dat na de 0-5 zege op die bewuste dinsdagavond op sportpark Berg en Bos zou hebben voorspeld, was ongetwijfeld voor gek verklaard.

28 juli 1998 Berg en Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *