Oververhit stuur na bezoek aan de Rote Bullen

By | 27 juli 2018

Vandaag 5 jaar geleden

De afkeer van de Rote Bullen uit Leipzig gaat ver in Duitsland. Het met behulp van een fabrikant in energiedrankjes opgetuigde RasenballSport heeft op veel fans van zogenaamde Traditionsvereine de uitwerking van de bekende rode lap op een stier.

Ik neem de gelegenheid te baat om op een bloedhete zaterdag in de Red Bull Arena met Tom eens persoonlijk bij het ‘stierenvechten’ polshoogte te nemen. In tegenstelling tot supporters van andere clubs gaan de fans van het bezoekende Preussen Münster niet zo ver dat zij het voormalige Zentralstadion compleet boycotten. Met een reusachtig spandoek geven zij wél blijk van hun aversie tegen de Leipzigers. De tekst op het dundoek behoeft geen verdere uitleg: Red Bull stoppen.

Alsof de temperatuur al niet warm genoeg is in de reusachtige snelkookpan. Op de thermometer van mijn Ford Focus is bij vertrek het kwik gestegen tot zegge en schrijve 40 graden! Als we op weg gaan naar de volgende pot voetbal van die dag (bij ‘Lok’ Leipzig), brand ik mijn handen bijna aan het stuur. Zó heet is het!

27 juli 2013 Leipzig

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *