Na meer dan dertig jaar weer terug naar Thiersee

By | 29 juli 2018

Vandaag 6 jaar geleden

Tirol was bijna jaarlijks onze vakantiebestemming toen ik nog een klein kereltje was. Vanaf het midden van de jaren ’70 verblijven we met het hele gezin bijna elke zomer in Thiersee. Bij de familie Gruber. Jeugdsentiment.

Thiersee ligt op zeven kilometer rijden vanaf Kufstein. Via een bochtige weg omhoog bereik je het op bijna 700 meter hoogte gelegen dorpje. Thiersee bestaat uit Vorder-Thiersee en Hinter-Thiersee. Wij verblijven in die jaren altijd in het voorste gedeelte.

Dagelijks zwemmen in het meer. Veelvuldig naar de midgetgolfbaan. ’s Avonds uit eten in Landl of – over de West-Duitse grens – Bayrischzell. Met uitstapjes naar Kufstein, Kitzbuhel, Innsbruck, Salzburg en zelfs het Olympiapark in München. Met de kabelbaan, per auto of te voet hoog de bergen in. Onvergetelijk voor een jochie van een jaar of tien.

Als ik op de voorlaatste dag van mijn vijfdaagse voetbaltrip door Bayern en Oostenrijk onderweg ben van Salzburg naar Innsbruck, kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Ruim drie decennia nadat ik er voor het laatst ben geweest, neem ik bij Kufstein de afslag naar Thiersee. Voor het eerst rijd ik zelf die bochtige weg omhoog.

Nou ben ik niet zo emotioneel aangelegd, maar het doet me best wat om na al die jaren weer terug te komen in dat dorpje waar we jaren achtereen onze zomervakantie doorbrachten. Herr und Frau Gruber leven al jaren niet meer. Om te zien hoe de 1563 meter hoge Pendling als eh und je boven het meer en de huizen uitstijgt, geeft me een goed gevoel.

29 juli 2012 Thiersee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *