Tubize vindt z’n Waterloo op het hoogste niveau

By | 16 augustus 2018

Vandaag 10 jaar geleden

De promotie van AFC Tubize naar de Belgische eerste klasse voltrekt zich tien jaar geleden enigszins bij toeval. Ik maak het debuut op het hoogste niveau in Tubeke mee.

Wereldschokkende gebeurtenissen gebeuren er zelden in het stadje in West-Brabant. Daarvoor kan iemand beter naar het op een twintigtal kilometer verderop gelegen Waterloo gaan. Fans van Napoleon krijgen ongetwijfeld nog weleens slapeloze nachten van wat daar op een mooie junidag in het jaar 1815 is mis gegaan.

Iets meer dan 193 jaar na de slag waar Bonaparte zijn genadeklap krijgt, mag AFC Tubize zich voor het eerst meten met de grote jongens. Een mooi moment om er eens te gaan kijken. Al rijst de vraag of de club organisatorisch wel klaar is om de Belgische elite te ontvangen. Online kaarten bestellen is niet mogelijk, e-mails naar de club blijven onbeantwoord. Vandaar dat ik op de wedstrijddag in het gezelschap van Tom al vroeg in de middag koers zet naar België. Ik houd er rekening mee dat het Stade Leburton vol zit bij de première tegen Mouscron. Bij nader inzien blijkt mijn zorg ongegrond. Waals-Brabant loopt niet massaal uit. Gewoon ouderwets aan de kassa een kaartje bemachtigen, is pas de problème.

Aan het elftal van de promovendus moet eveneens het nodige gesleuteld worden, zo blijkt al tijdens de debuutwedstrijd. De door het voormalig wonderkind Enzo Scifo gecoachte bezoekers nemen dankzij een 1-2 zege de punten mee naar huis. Dat het verblijf van de Tubekenaren in de Belgische Jupiler League tot slechts een seizoen beperkt blijft, komt nauwelijks als een verrassing.

16 augustus 2008 Tubize/Tubeke

 

Een gedachte over “Tubize vindt z’n Waterloo op het hoogste niveau

  1. sudtribune

    Met een beetje meer informatie hadden de paar lezers geweten, dat tubise de club van de broertjes hazard is
    en er jaarlijks een groot internationaal jeugdtoernooi wordt gehouden het eben hazard toernooi
    verslaggevertje waarvan akte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *