Espanyol komt goed voor de dag in nieuw stadion

By | 29 augustus 2018

Vandaag 8 jaar geleden

Dat ik in 2009 de laatste thuiswedstrijd bijwoon van Espanyol in het Estadi Olimpic, Barcelona’s Olympisch stadion op de berg Montjuïc, berust enigszins op toeval.

Een bezoek aan het nieuwe Estadi RCD Espanyol laat een jaartje op zich wachten. Op de eerste speeldag van het seizoen 2010-2011 is het zover. Zaterdagavond open ik la temporada in Valencia bij Levante tegen Sevilla. Een halve dag en een treinreis van 350 kilometer later strijk ik neer in het aan de oostkant van de Catalaanse hoofdstad gelegen Cornellà de Llobregat, waar Barcelona’s tweede club inmiddels resideert.

Als één van de eerste clubs in la Primera División heeft Espanyol z’n intrek genomen in een eigentijds stadion. Zo’n 60 miljoen heeft het gekost. Met ruim 40.000 in de blauwwitte clubkleuren gekleurde stoeltjes. En eerlijk is eerlijk, het ziet er goed uit. Het is zeker geen achteruitgang in vergelijking met de oude arena op Montjuïc.

De tegenstander bij de competitie-ouverture heet Getafe. Een onderonsje Barcelona-Madrid. Maar dan van een iets andere orde dan Barça tegen Real. Voor het entreegeld van 35 euro krijg ik echter een prima plekje op de tweede ring. Bij een aangenaam temperatuurtje. Lekker in de zon.

Ik ben gekomen om een leuke pot voetbal te zien. En die krijg ik ook te zien bij een 3-1 zege voor de thuisspelende Pericos.

29 augustus 2010 Cornellá de Llobregat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *