50 euro voor goedkoopste kaartje in La Rosaleda

By | 30 augustus 2018

Vandaag 9 jaar geleden

Menigeen vindt in Nederland toegangskaarten voor voetbalwedstrijden zo duur. Degenen die dat roepen, zijn dan blijkbaar nog nooit in Spanje of Engeland geweest. Wat clubs in die landen durven vragen loopt steeds meer de spuigaten uit.

In het diepe zuiden van Andalusië val ik wat dat betreft op de eerste speeldag het seizoen 2009-2010 al met mijn neus in de boter… Voor Málaga CF tegen Atletico Madrid variëren de toegangsprijzen van 50 tot 100 euro. Tegenwoordig gelden dat soort bedragen als gangbare toegangsprijzen in Spanje. Negen jaar geleden wordt het – terecht – als vrij prijzig ervaren.

Wie vandaag de dag bij Atletico Madrid gaat kijken, ziet een Europese topploeg aan het werk. Met wereldsterren als Antoine Griezmann of Diego Costa. Anno 2010 staan de Rojiblancos in eigen land dan weliswaar te boek als een topclub, er staat toch een ander soort kaliber spelers in het veld dan vandaag de dag. Goed dan, met Diego Forlan en de jonge Sergio Agüero kan een club voor de dag komen. Als ik zou moeten kiezen tussen Diego Godin of John Heitinga, dan weet ik het wel.

Bij een temperatuur van een graadje of 34 komen de bezoekers uit Madrid in elk geval lelijk van de koude kermis thuis. Málaga CF droogt Heitinga en zijn makkers in de bakoven van La Rosaleda met 3-0 af. De Madrilenen maken bij hun seizoensouverture geen schijn van kans.

Ik krijg zodoende wel waar voor mijn geld.

30 augustus 2009 Malaga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *