Trein naar Stockholm vertrekt met flinke vertraging

By | 6 september 2018

Vandaag 2 jaar geleden

Ik weet dat het niet zo voor de hand ligt om naar Kopenhagen te vliegen om een wedstrijd van het Nederlands elftal in Stockholm te gaan bekijken. Samen met de clubfotograaf van Go Ahead Eagles doe ik het toch maar.

Op de dag voor de WK-kwalificatiewedstrijd Zweden – Nederland treedt in Malmö namelijk het Zweedse o21-elftal aan tegen de Spaanse leeftijdsgenoten. Omdat we toch in de buurt zijn, combineren we het. Vanaf vliegveld Kastrup zitten we in no time met de trein in Malmö.

Tussen Malmö en Stockholm ligt eveneens een uitstekende spoorverbinding. Die afstand bedraagt slechts ietsjes meer dan… 600 kilometer.

Qua prijs verschilt onze vlieg-/treinreis via Kopenhagen en Malmö nauwelijks met een directe vlucht naar de Zweedse hoofdstad. Raar maar waar kosten de retourvlucht Eindhoven – Kopenhagen met Transavia en ons treinkaartje dwars door Zweden bij elkaar opgeteld bijna evenveel als een rechtstreekse vlucht heen en terug naar Stockholm.

Het enige dat ons een beetje overvalt is dat de SJ Snabbtag naar Stockholm Central met liefst 50 minuten vertraging vanuit Malmö vertrekt.

Soms zit het mee, soms zit het tegen.

5 september 2016 Malmö

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *