Finnen bereiden vicewereldkampioen kopzorgen

By | 7 september 2018

Vandaag 8 jaar geleden

Bekijk ik het heel sec en met enig chauvinisme, dan telt Nederland eigenlijk maar twee voetbalstadions waar het werkelijk de moeite waard is om voor mijn plezier op de tribune te gaan zitten.

Onbedreigd op nummer één staat voor mij uiteraard al sinds jaar en dag de Adelaarshorst. Qua interlands ben ik toch telkens blij om weer eens die Van Brienenoordbrug over te mogen om naar de Kuip te gaan.

Voor het EK-kwalificatietreffen met Finland heeft het de KNVB behaagd om voor Rotterdam te kiezen boven die parkeergarage in Duivendrecht. Eerder uitzondering dan regel in het nieuwe millennium.

Ondanks dat de ambiance en het veld in Rotterdam-Zuid de ArenA doorgaans vele malen overtreffen, betekent dat niet per definitie een garantie voor een spetterende partij voetbal. De kleine, fanatieke Finse supportersschare dat op de eerste ring onder mij zit, vermaakt zich daarom op deze dinsdagavond beduidend beter dan de Nederlanders in het slechts halfvolle stadion.

Een kleine twee maanden na de verloren WK-finale tegen Spanje kost het Oranje de grootst mogelijke moeite om de stugge Finnen met 2-1 door de knieën te dwingen.

7 september 2010 Rotterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *