Dik wolkenpak verspert zicht op Pyreneeëntoppen

By | 10 september 2018

Vandaag 5 jaar geleden

Voor de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal, gaat het in 2013 hoog de Pyreneeën in. In Andorra moet het allemaal gebeuren.

Vliegen naar Barcelona. Vanaf het Estacio Nord met de bus van Alsa de Pyreneeën in. Andorra la Vella ligt op meer dan 1000 meter boven N.A.P. Een hele klim. De afstand van de Catalaanse hoofdstad naar het dwergstaatje bedraagt ruim 200 kilometer. De buschauffeur heeft meer dan drie uur nodig om boven te komen. Ik heb het al niet zo op grote hoogten. Om vanuit de bus een blik te werpen in de soms angstaanjagende dieptes, bezorgt me tijdens de rit meermaals de kriebels.

Eenmaal ter plaatse met vaste bodem onder de voeten neem ik uitgebreid de gelegenheid om in de befaamde belastingvrije winkels van de hoofdstad (25.000 inwoners!) rond te neuzen.

De steile Pyreneeëncols die het stadje omgeven zorgen voor een adembenemend decor. Ik kan wel begrijpen waarom wintersporters ’s winters massaal naar Andorra reizen om op de lange latten te staan.

Vanaf boven op zo’n berg kan iedereen zonder hoogtevrees genieten van prachtige vergezichten. Omhoog kijken gaat op de ochtend van de wedstrijd in Andorra la Vella wat moeilijker.

Een dikke wolkenlaag verspert in de aanloop naar de middag het zicht op de Pyreneeëntoppen.

10 september 2013 Andorra la Vella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *