Weinig loslopende tijgers in het centrum van Hull

By | 15 september 2018

Vandaag 12 jaar geleden

Volgens de overlevering is Robinson Crusoe in 1651 per zeilboot vanuit Hull vertrokken om vervolgens schipbreuk te leiden en ergens op een onbewoond eiland tot legende uit te groeien… Iedereen kent het wereldberoemde verhaal van Daniel Defoe wel.

In de 21e eeuw maakt Kingston upon Hull, zoals de volledige naam van de havenstad in het noordoosten van Engeland luidt, naam als home of the Tigers. De plaatselijke profvoetballers dragen de naam van deze wilde katten als bijnaam, vandaar.  Al gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik weinig tijgers tegenkom wanneer ik Hull City twaalf jaar geleden ga aanmoedigen in het Championship-duel tegen Sheffield Wednesday.

Hull lijkt me meer rugby minded. De plaatselijke FC, ofwel de rugbyclub, om een buitenstaander niet in verwarring te brengen, lijkt me populairder. Die club beschikt over een eigen fanshop in de city en ik zie meerdere mensen in witte rugbyshirts rondlopen. Het geelzwart van Hull City duikt vooralsnog nergens op. De eerste loslopende tijgers ontwaar ik pas als ik me naar het Kingston Communications Stadium begeef.

Het dan bijna vier jaar oude stadion dient zowel als thuishaven voor de lokale voetbal- als rugbytrots. Alles ziet er gelikt uit. Zelfs de aan het KC Stadium grenzende woonwijk ziet er voor een achterbuurt best netjes uit.

Hoewel de Tigers en de Owls (uilen) uit Sheffield me een vermakelijke partij voetbal voorschotelen, krijg ik het er allerminst warm van op deze vrijdagavond. De wind heeft vrij toegang tot de Upper Tier van de De Vries Honda West Stand. Ik krijg 90 minuten lang de volle laag. Dit weerhoudt een groot deel van de toeschouwers er niet van om slechts in een T-shirt het duel te bekijken. Het blijven vreemde vogels, die Engelsen. Zelfs in een tijgervel…

Het vele zingen brengt iedereen waarschijnlijk op de juiste temperatuur. Want het moet gezegd worden, het sfeertje is prima.

15 september 2006 Kingston upon Hull

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *