Helemaal naar Zeeland voor voetbalbelevenis

By | 17 september 2018

Vandaag 8 jaar geleden

Het blijft mij een volslagen raadsel waarom ooit uitgerekend in Zeeland het eerste Nederlandse voetbalmuseum is geopend. Het is natuurlijk leuk en aardig en aardig dat de initiatiefnemer er vandaan komt, volgens mij vallen mosselen in de provincie in kwestie meer in de smaak dan ’s werelds populairste tijdverdrijf.

Ik associeer Zeeland nou niet meteen met de voetbalsport. En ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn die er zo over denkt. Gezien de cultuur, historie en toekomst lijkt het mij persoonlijk meer voor de hand liggen om zo’n museum te openen in pak ‘m beet Harderwijk of Ermelo. Voetbalbolwerken bij uitstek. En bovendien een stuk centraler gelegen dan de Zeeuwse hoofdstad. Maar goed, wat niet is, kan natuurlijk altijd nog komen.

Acht jaar geleden rijd ik voorafgaand aan de wedstrijd RBC tegen Go Ahead Eagles naar Middelburg en onderga ik de Voetbal Experience aan den lijve. Voor het eerst sinds mijn ‘vlucht’ bij de Provinciale Zeeuwse Courant in Vlissingen in 1993 keer ik terug naar Zeeland. Het is waarschijnlijk ook meteen voor het laatst geweest…

17 september 2010 Middelburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *