Omleidingsroute laat bussen vastlopen in Orden

By | 20 september 2018

Vandaag 6 jaar geleden

Bij ons in Orden gebeurt doorgaans niet zo veel. Door de Apeldoornse wijk waar ik mijn hele leven al resideer rijdt de stadsbus op gezette tijden en meestal keurig volgens schema. Dat het die ene keer dat er bussen omgeleid moeten worden goed misgaat, baart nogal wat opzien.

Normaal rijden bussen vanaf de Pieter Hoochlaan bij Jan Hartgers door de straat. Zes jaar geleden is dat even tijdelijk niet mogelijk. Een heldere geest bedenkt daarop het lumineuze plan om de omleidingsroute bij ons door de straat te laten lopen.

Leuk en aardig, maar zelfs Jules de Corte had kunnen zien aankomen dat het nemen van de bocht rechtsaf de Mauvestraat in enige stuursmanskunst vereist. Met een normale auto is het voor sommigen al moeilijk manoeuvreren geblazen. Voor wie met zo’n log bakbeest de nogal krappe draai wil maken, is een behoorlijke dosis extra handigheid vereist.

Enkele dagen achtereen wordt het enorm spektakel. Achter elkaar lopen de bussen vast. Ze kunnen de bocht niet nemen. Ze kunnen geen kant op. Vanwege geparkeerde auto’s is er geen doorkomen aan. Het leidt zelfs tot heuse opstoppingen. Bussen lopen ernstige vertraging op. De complete dienstregeling loopt in de soep. Zelfs de politie moet er aan te pas komen om de gestrande chauffeurs te ontzetten.

Een voorbeeldig staaltje planning…

20 september 2012 Orden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *