Natte najaarsavond in Litouwse voetbaltempel

By | 8 oktober 2018

Vandaag 1 jaar geleden

Soms is het wel handig wanneer een voetbalstadion over een dak beschikt dat dicht kan. Helaas is dat in het LFF Stadionas, het nationale stadion(netje) van Litouwen, niet het geval. Het bijwonen van het WK-kwalificatieduel Litouwen – Engeland mondt derhalve uit in een bijzonder nat intermezzo.

Bij de ingangen worden voor aanvang weliswaar gratis plastic poncho’s uitgereikt, veel helpen doet het nauwelijks. Er zijn voldoende kwalificaties te bedenken voor de thuishaven van de Litouwse voetbalbond, een dak zit alleen op de groene hoofdtribune… Beschutting is in de overige delen van het stadion ver te zoeken. Iedereen, inclusief ondergetekende en de clubfotograaf van Go Ahead Eagles, krijgt we de volle laag. We zijn volledig overgeleverd aan de Weergoden. Zit bij de kaartprijs inbegrepen!

De tribunes zitten voor driekwart vol met Engelsen. Door al het hemelwater laten the lads de pret niet bederven. Uit volle borst brullen ze het ‘God Save the Queen’ mee. De trots spat eraf. In de stromende regen zingen ze dat het een lieve lust is. Inventief spelen ze terstond in op het Litouwse hemelwater ´We are f*cking wet’.

Nadat de Engelsen zich drie dagen eerder al definitief geplaatst hebben voor het mondiale eindtoernooi, nemen de supporters genoegen met een magere 0-1 overwinning op het Litouwse kunstgras. Het fenomeen Harry Kane benut halverwege de eerste helft een strafschop. Daarbij blijft het ook. Iedereen vindt het wel best. De supporters zingen onverstoorbaar verder. Absoluut hoogtepunt van de wedstrijd is dat het gedurende de tweede helft zowaar kortstondig ophoudt met regenen.

8 oktober 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *