Waterballet in Olympisch stadion bij Ajax – PSV

By | 9 oktober 2018

Vandaag 30 jaar geleden

Een legendarische wedstrijd in het seizoen 1988-1989. Ajax – PSV. Ruim drieënhalve maand nadat het Nederlands elftal in München de Europese titel verovert. Verliezend Europa Cup 2-finalist tegen de winnaar van Europa Cup voor landskampioenen. Dat waren nog eens tijden. Zo maak je het tegenwoordig niet meer mee.

Twee van Europa’s topclubs van dat moment tegen elkaar. Toch trotseren nauwelijks 8.500 toeschouwers de regen. Ik begeleid de Ajax-watcher van de Persuniekranten naar. Ik zit derhalve lekker droog op de perstribune van het Olympisch stadion.

Het is een klein wonder dat de eredivisietopper überhaupt doorgang vindt. De regen valt met bakken uit de hemel. De omstandigheden zijn beter geschikt om te waterpoloën. De plassen op het veld hebben zelfs directe invloed op het resultaat.

Bij de eerste goal van Ajax wil Erik Gerets de bal terugspelen op Hans van Breukelen. De bal blijft in het water liggen. Rob Witschge is er als de kippen bij, glipt tussen de aanvoerder en de doelman van PSV door en scoort.

Later benut Witschge tevens de strafschop die het waterballet in de Olympische betonbak een 2-0 eindstand geeft.

9 oktober 1988 Amsterdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *