Go Ahead Eagles risico voor zichzelf in Veendam

By | 10 oktober 2018

Vandaag 10 jaar geleden

Burgemeesters en voetbalwedstrijden. Een gebed zonder eind. Het is volkomen begrijpelijk dat niemand zit te wachten op rottigheid van bezoekende supporters. Los van wat verdwaalde FC Groningen-fans is het enige noemenswaardige risico aan een uitwedstrijd van Go Ahead Eagles in Veendam eigenlijk altijd geweest dat de reis van de Deventer aanhang naar het hoge noorden langs Zwolle voert…

Toch is er voorafgaand aan de bewuste wedstrijd veel gedoe. De burgemeester van Veendam legt supporters van Go Ahead Eagles een verplichte buscombi op. Het is verboden op eigen vervoer naar de Veenkoloniën af te reizen. Er volgt daarop een boycot van het ‘risicoduel’.

Bij nader inzien mogen de thuisblijvers daar blij mee zijn. Want wat hun favorieten op de Langeleegte laten zien, is bar en boos. Het grootste risico van Go Ahead Eagles op deze troosteloze vrijdagavond schuilt in het armoedige spel van Go Ahead Eagles zelf.

Eagles-fans die wel stiekem ergens in Oost-Groningen op de tribune plaatsnemen moeten na afloop met een kansloze 2-0 op zak het hele eind weer terug naar huis rijden.

10 oktober 2008 Veendam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *