12000 Pesetas voor onoverdekte plek in Mallorca

By | 16 oktober 2018

Vandaag 17 jaar geleden

De eerste deelname van Schalke 04 aan de Champions League mag gerust een deceptie worden genoemd. Na drie nederlagen is de kans om te overwinteren in het seizoen 2001-2002 al na drie wedstrijden verkeken.

Schalke’s rol in Groep C is zodoende al vroeg uitgespeeld. Hoewel er behalve de spreekwoordelijke eer nauwelijks meer iets op het spel staat, laat ik me de uitwedstrijd op Mallorca niet ontnemen. Alleen al de wijze van vervoer maakt het een gedenkwaardige voetbaltrip. Vanuit Barcelona vaar ik er samen met de Kleef per veerboot naartoe. Aan boord zijn we overigens niet de enige Schalke-supporters.

Een dagje de toerist uithangen in Palma de Mallorca krijgt ’s avonds in het Estadio Son Moix een aangenaam vervolg. Kaarten hebben we niet, maar dat is no problema. Aan de stadionkassa’s zijn er nog meer dan voldoende verkrijgbaar. We mogen kiezen: 12000 Pesetas voor een overdekte zitplaats of 14000 Pesetas voor overdekt zitten.

In de open lucht in een vol Schalke-vak zien we unsere Mannschaft met – heel toepasselijk – 0-4 zegevieren. Schalke’s eerste Champions League overwinning ooit. In die zin wordt het toch nog een historische avond

De wedstrijd wordt gevolgd door een bijna even gedenkwaardige en bovenal lange nacht wachten – heel toepasselijk óók in de open lucht – op de eerste veerboot terug naar het Spaanse vasteland.

16 oktober 2001 Palma de Mallorca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *