Straathonden en militairen maken de dienst uit

By | 15 oktober 2018

Vandaag 6 jaar geleden

Boekarest is een fascinerende stad. Een schizofrene stad. In het donker op straat moet je er uitkijken om niet te struikelen over zwervers en zigeuners die onder kartonnen dozen van hun welverdiende nachtrust genieten. Tegelijkertijd confronteert de Roemeense hoofdstad je met paleizen die de grootheidswaanzin van een gestoorde dictator blootleggen.

In het gezelschap van de clubfotograaf van Go Ahead Eagles maak ik daags voor de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in Boekarest een rondgang langs de highlights en voetbalstadions ter plaatse. Het voormalige onderkomen van oud-president Ceausescu is al te bizar voor woorden. Bij het oude onderkomen van legerclub Steaua vallen we ook van de ene verbazing in de andere.

Wanneer op een verlaten parkeerplaats bij een voetbalstadion complete roedels straathonden je ineens omringen, heeft dat iets surrealistisch. Op hetzelfde moment ook wel iets beangstigends. De klantvriendelijkheid van de militairen die het complex bewaken draagt evenmin bij tot een gevoel van gastvrijheid.

In slecht Engels geven de in uniform gestoken jochies ons te verstaan dat we het terrein waar we ons op bevinden Property of the Romanian army is. De boodschap is duidelijk. Pottenkijkers zijn niet gewenst. Ophoepelen!

15 oktober 2012 Boekarest

 

Een gedachte over “Straathonden en militairen maken de dienst uit

  1. sudtribune

    Toen die roedel straathonden om je heen gingen staan,
    had je zeker dat jasje van scheisse 04 weer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *