Amateurs Jodan Boys zetten GA Eagles te kijk

By | 25 oktober 2018

Vandaag 2 jaar geleden

Sinds 1976 heb ik Go Ahead Eagles meer dan duizend keer live zien voetballen. Van al die wedstrijden behoort de bekeruitschakeling tegen Jodan Boys tot de grootste blamages, misschien is het zelfs wel de allergrootste.

In de tweede ronde van de KNVB beker in het seizoen 2016-2017 schakelt de nummer twaalf van de Zaterdag-Hoofdklasse A de Deventer Eredivisionist uit! Op een sfeerloze dinsdagavond knikkeren de amateurs een ontluisterend Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst dankzij een 1-2 zege uit het bekertoernooi. Niet eens onverdiend.

Schaam je kapot! Schaam je kapot!’ schalt na afloop door het stadion. Terwijl de Eagles-aanhang haar gevallen helden na het laatste fluitsignaal volkomen terecht uitjoelt, vieren bekerhelden uit Gouda hun feestje met hun ruim 1000 meegekomen supporters.

Hans de Koning zegt het dat seizoen bij elke persconferentie opnieuw. De spelers van Go Ahead Eagles moeten zich helemaal leegknokken om in de Eredivisie tot goede resultaten te komen. Voor een bekerwedstrijd tegen een amateurclub uit Gouda is die instelling duidelijk iets teveel gevraagd van de heren die de Eagles-trainer aan de Vetkampstraat de wei instuurt.

Een schande van de eerste orde. Een andere benaming kan ik er niet voor bedenken.

25 oktober 2016 Deventer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *