Frits van Gestel van Lycurgus naar Draisma Dynamo

By | 2 april 2020

Frits van Gestel vertrekt bij SAMEN.Lycurgus. Na drie seizoenen in Groningse dienst keert de 27-jarige passer/loper terug naar Draisma Dynamo. In het seizoen 2016-2017 was hij al eerder actief voor de Apeldoornse club.

De combinatie werk-sport drijft hem weg uit het noorden, geeft de toekomstige Dynamo-volleyballer te kennen. “Ik verhuis komende zomer naar Nijmegen en wil graag het volleybal blijven combineren met parttime werken. Ik vind het ontzettend leuk om met een professioneel team, programma en coach te strijden om de prijzen. Eerder heb ik het bij Dynamo ontzettend naar mijn zin gehad. Na deze rare periode hoop ik dat we in augustus weer van start kunnen.”

De 1,96 meter lange Brabander, die zowel met Lycurgus als Landstede landskampioen, bekerwinnaar én Supercupwinnaar werd, wordt in de Draisma Dynamo Arena herenigd met trainer/coach Redbad Strikwerda. Van Gestel werkte van 2014 tot en met 2016 al onder leiding van Strikwerda in Zwolle. 

Wim Jonker, bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo, ziet in Van Gestel een welkome versterking. “Wij zijn erg blij met de komst van Frits. Frits is één van de beste passers van Nederland. Hij kan zowel als passer/loper als als libero uit de voeten.”

Dat het huidige seizoen vanwege de corona-epidemie zonder landskampioen de boeken ingaat, verandert niets aan de ambities van Draisma Dynamo. De twaalfvoudig landskampioen verlengde twee weken geleden al het contract met Jeroen Rauwerdink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *