Lockdown houdt Parkinson voorlopig vast in Poitiers

By | 2 april 2020

Hoewel het seizoen in de Ligue A inmiddels ruim tweeënhalve week tot de onvoltooid verleden tijd behoort, zitten Michaël Parkinson en zijn vriendin momenteel als gevolg van de lockdown in Frankrijk nog altijd vast in Poitiers.

Leven als God in Frankrijk is er sinds de uitbraak van de corona-epidemie sowieso al niet meer bij. Voor de 28-jarige middenblokkeerder van Stade Poitevin komt daar de gezondheidstoestand van zijn levenspartner nog eens bovenop als extra punt van zorg. “Zij lijdt aan Hashimoto, een chronische ziekte. Voor 95 procent van de gevallen bestaat er een medicijn. Helaas valt mijn vriendin onder de vijf procent voor wie dit niet werkt. Hierdoor maakt ze mogelijk deel uit van de risicogroep voor wie het coronavirus erg gevaarlijk kan zijn. Gelukkig hebben we hier in Poitiers een goed ziekenhuis om de hoek en alles wat we nodig hebben. Dus zitten we hier al twee weken onze quarantaine uit.”

Desondanks gaat het naar omstandigheden goed, laat Parkinson weten. In elk geval één zaak van praktische aard is inmiddels naar tevredenheid opgelost. “Mijn telefoon was net voor de corona-lockdown stuk gegaan. Ik had direct een nieuwe gekocht, naar die is nu pas geleverd. Officieel mag je door die lockdown in Frankrijk niet naar buiten. Op een paar redenen na, zoals boodschappen doen, zaken van medische aard, de hond uitlaten of noodgevallen in de familie. In Poitiers is het heel rustig nadat de universiteit de deuren heeft gesloten en alle studenten van de campus zijn verbannen. Soms speel ik een balletje over op de parkeerplaats met mijn vriendin. Je moet toch iets.”

Parkinson streeft ernaar om Frankrijk zo snel mogelijk te verlaten. “Als de piek van het virus afneemt en de grenzen weer opengaan, hopen we terug te kunnen keren naar Nederland.”

Volleybalkrant.nl, dinsdag 31 maart 2020

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *