Van Zeist brengt Draisma Dynamo verder op oorlogssterkte

By | 22 april 2020

Met de contractverlenging van Maikel van Zeist brengt Draisma Dynamo de selectie voor het komend eredivisiejaar verder op oorlogssterkte. Na een jaar uitstel wil de 25-jarige middenaanvaller de landstitel alsnog naar Apeldoorn halen.

De Stichting Topvolleybal Dynamo laat er geen gras over groeien. Ondanks de coronacris blijven de sportieve ambities van de Apeldoornse club onveranderd overeind staan. Achter de schermen zijn de beleidsbepalers druk doende om een nóg sterkere selectie op de been brengen dan in het onvoltooide volleybaljaar 2019-2020.

Eerder bereikten passer/loper Jeroen Rauwerdink, spelverdeler Freek de Weijer, libero Mats Kruiswijk en passer/loper Wessel Blom al overeenstemming over een langer verblijf bij Draisma Dynamo. Diagonaal Stijn de Ruijter (Sudosa-Desto) alsmede de passer/lopers Frits van Gestel (SAMEN.Lycurgus) en Ricardo Hofman (RECO ZVH) maken weldra eveneens deel uit van ’s lands sterkste clubteam van het afgelopen seizoen.

Van Zeist is de volgende in het rijtje. Onderbroken door uitstapjes naar plaatsgenoot Alterno (seizoen 2016-2017) en Orion (2017-2018) gaat de volbloed Apeldoorner zijn vierde seizoen in als speler van de hoofdmacht van Draisma Dynamo. Voordien was hij al vijf jaar actief in de jeugd van SV Dynamo. 

Van Zeist behoorde in het onvoltooide afgelopen seizoen tot de dragende krachten van het team. De enkelblessure waarmee hij voortijdig moest afhaken in de verloren bekerfinale tegen SAMEN.Lycurgus zorgde voor een smetje op zijn seizoen. Het maakt hem extra gebrand om met Draisma Dynamo alles te winnen wat er te winnen valt.

“Ik kijk er echt naar uit om nog een jaar met Draisma Dynamo om de prijzen te spelen. Ook kan ik nu een grote stap maken richting het afstuderen, iets wat ik naast het volleybal ook erg belangrijk vind”, licht de student sportmarketing zijn persoonlijke doelen voor het komend volleybaljaar kort toe.

Wim Jonker, bestuurslid technische zaken, beseft dat Van Zeist weleens aan zijn laatste seizoen bij Draisma Dynamo kan beginnen. “Maikel is één van de beste middenmannen in de Nederlandse competitie. Als zijn ontwikkeling zich doorzet, kan hij een stap hogerop maken. Dan denk ik dat hij klaar is voor het Nederlands team of een buitenlandse competitie.”

Volleybalkrant.nl woensdag 22 april 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *