Michiel van Dorsten nieuwe teammanager Draisma Dynamo

By | 28 mei 2020

Michiel van Dorsten wordt de nieuwe teammanager van Draisma Dynamo. De afgelopen twee seizoenen assisteerde de 33-jarige oud-speler trainer/coach Redbad Strikwerda bij de Apeldoornse club. Met ingang van het nieuwe seizoen zal Van Dorsten zich in de Draisma Dynamo Arena bezighouden met zaken van organisatorische aard rond de selectie.

Hoe breed inzetbaar hij is, stelde de 2,12 meter lange Drent het afgelopen seizoen onder bewijs. Toen bij Draisma Dynamo in de Kampioenspoule door een blessuregolf de nood aan de man was, liet de veelzijdige rechterhand van Strikwerda zich in het belang van het team overhalen om zelf het roodgele tenue weer aan te trekken. Zelf spelen staat echter niet in zijn nieuwe taakomschrijving.

Draisma Dynamo’s teammanager krijgt in zijn nieuwe rol ondersteuning van Arie Verbeek en Hilbert Klunder. De functie van assistent-coach wordt, zoals de Stichting Topvolleybal Dynamo vorige week al bekend maakte, vervult door Van Dorstens oud-teamgenoot Renzo van Verschuren.

Van Dorsten hoopt buiten de lijnen evengoed tot zijn recht te komen als erbinnen. “Ik zal samen met Arie Verbeek en Hilbert Klunder vorm geven aan het teammangement van het heren 1-team. Daarbij zal ik zelf het aanspreekpunt worden naar het team en de staf. Arie en Hilbert ondersteunen mij bij alle randzaken en op wedstrijddagen. Het is leuk om dit met echte Dynamo-mensen op te pakken. Met de ervaring van Arie uit het verleden kunnen we snel vooruit. De rol van assistent verdiende iemand die er meer tijd in kan steken. Die hebben we gevonden in de persoon van Renzo. Zelf kon ik dat steeds minder goed combineren met gezin en werk.”

Bestuurslid technische zaken Wim Jonker, het afgelopen seizoen zelf belast met een aantal teammanagerstaken, noemt de benoeming van Van Dosten een belangrijke stap in een verdere professionalisering van de organisatie. “Met de aanstelling van Michiel tillen we de begeleiding weer naar een hoger niveau. Michiel was onze gedroomde kandidaat. Hij brengt ervaring mee als speler en trainer, van zowel beach als zaal. Hij beschikt over veel contacten in de volleybalwereld. We zien in hem een goede sparringpartner voor de technische staf en het bestuur.”

Volleybalkrant.nl donderdag 28 mei 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *