Daan van Haarlem staat open voor nieuw avontuur

By | 20 juni 2020

Het afgelopen seizoen verdeelde Daan van Haarlem het spel bij Kladno Volejbal. Bij welke club de 31-jarige volleybalnomade in de nabije toekomst de regie in handen neemt, weet hij nog niet. “Ik sta open voor een mooi avontuur.”

Covid-19 luidde voor de Nederlander het onverwachte slot van zijn verblijf in Tsjechië in. “Wij zouden op 12 maart spelen. Die wedstrijd was al naar voren gehaald, maar werd er op de dag zelf uitgegooid. In Tsjechië waren de regels meteen vrij strikt. Op 15 maart gingen de grenzen dicht. De club zei: ga maar naar huis. Een raar einde. Normaal speel je aan het eind van een seizoen nog ergens voor. Nu was het voorbij. Toevallig was ik dat weekend nog jarig ook. Maar ik ben met m’n rugzakje teruggevlogen en zit sindsdien thuis in Utrecht.”

In afwachting van wat de sportieve toekomst hem brengt, maakt Van Haarlem van de nood een deugd. “De zomerstop is nu wat langer dan anders. Ik loop heel veel hard. Plus een beetje crossfitten in het park. Op dit moment is het afwachten wat er gaat gebeuren. Me zorgen maken heeft helemaal geen zin. Het zijn rare tijden. Iedereen heeft er last van. Wat nu gebeurt, is het lot van een profvolleyballer.”

Van Haarlem bewaart goede herinneringen aan zijn dienstjaren in Tsjechië. Verdeeld over twee periodes kwam hij drie seizoenen uit voor Kladno Volejbal en één jaar voor VK CEZ Karlovarsko. “Ik had het prima naar m’n zin bij Kladno. Een fantastische club. De Tsjechische competitie is een sterke competitie. De kampioen haalt altijd wel de kwartfinale van de Champions League. Ik had een contract voor een jaar. Dat liep af. Het budget van de club gaat met een derde omlaag. Veel Tsjechische clubs hebben al een setter voor het nieuwe seizoen. Kladno nog niet.”

Over zijn volgende bestemming verkeert de spelverdeler, die ook al in Duitsland, België en Bulgarije speelde, vooralsnog in het ongewisse. “Het is nu pas juni. Normaal gesproken beginnen clubs half augustus met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vorig jaar zaten er in augustus ook nog veel spelers zonder club. Toen was er geen sprake van corona. Ik ga altijd van het positieve uit. Mijn manager heeft er vertrouwen in dat de markt weer op gang gaat komen. Hij is wel in gesprek met clubs, ja. Maar het moet wel van beide kanten goed voelen. Ik sta open voor alles.”

Op een voortzetting van zijn interlandcarrière hij rekent niet meer. Sinds bondscoach Roberto Piazza hem een jaar geleden niet meenam naar het Olympisch kwalificatietoernooi, lijkt het boek Oranje definitief gesloten voor Van Haarlem. “De bondscoach ziet mij niet staan. Ik kan hoog of laag springen. Je hoort erbij of niet. Ook dat is een onderdeel van topsport.”

Volleybalkrant.nl zaterdag 20 juni 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *