Code ‘Rood’ in Minsk; Draisma Dynamo speelt CL-driekamp in Polen

By | 24 augustus 2020

Vanwege de als gevolg van de Corona-pandemie geldende reisrestricties speelt Draisma Dynamo in de voorronde van de Champions League slechts één mini-toernooi. In plaats van drie driekampen, zoals het speelschema het voorschreef, gaan de manschappen van coach Redbad Strikwerda enkel van 22 tot en met 24 september in Polen de strijd aanbinden met Jastrzębski Węgiel en het Wit-Russische Stroitel Minsk.

In het Apeldoornse kamp werd vrijdag na de loting al direct duidelijk dat met name de reis naar Minsk in een door Covid-19 verziekt Europa nogal wat voeten in de aarde heeft. Los van de politieke onrust in de voormalige Sovjetrepubliek, naar aanleiding van de recente presidentsverkiezingen, is het momenteel uit praktisch oogpunt nagenoeg onmogelijk om ‘eventjes’ een Champions League-driekamp af te werken in de hoofdstad van Belarus. Code ‘Rood’ is van kracht. Concreet komt dat voor reizigers uit Nederland neer op twee weken in verplichte quarantaine bij aankomst in Wit-Rusland en aansluitend tien dagen quarantaine bij terugkeer in Nederland.

Bij een video-meeting die Arie Verbeek maandagmiddag namens het management van Draisma Dynamo voerde met vertegenwoordigers van beide CL-tegenstanders werd in onderling overleg besloten om maar één driekamp te spelen. “Dit in verband met de gezondheid en de veiligheid”, aldus Verbeek.

Het programma van de driekamp in Jastrzębie-Zdrój ziet er als volgt uit:

Dinsdag 22.9:  Stroitel Minsk – Jastrzębski Węgiel

Woensdag 23.9: Jastrzębski Węgiel – Draisma Dynamo

Donderdag 24.9: Draisma Dynamo – Stroitel Minsk

De winnaar van Poule C plaatst zich voor de tweede ronde van de Champions League. De nummers twee en drie in de poule stromen in november in in de zestiende finales van de CEV Cup. De als tweede geëindigde ploeg ontmoet daarin het Turkse SK Ankara, nummer drie krijgt te maken met Volley Schönefeld uit Zwitserland.

Volleybalkrant.nl, maandag 24 augustus 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *